[ Tutup/Close ]

30 September, 2011

[Artikel]-Kisah Lawak 7 Cerita




Cerita 1

Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..


Cerita 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta
derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka
pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk
didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????


Cerita 3

3 org menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor
tersebut tidak berhenti. Katanya, ‘Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!


Cerita 4

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
telah terpotong jari saya.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing..


Cerita 5

Seorang atok membawa cucunya ke pejabat pos untuk menghantar surat.
Cucunya bertanya bila melihat atoknya memasukkan surat ke dalam tong
berwarna merah.
“Atok buat apa tu?”.
“Atok bagi surat kat kawan atok,cu!” jawap atoknya.
Cucunya bertanya lagi, “Apa bangang sangat kawan atok
duduk dalam tong merah tu?”


Cerita 6

Seorang posmen yang datang menghantar surat.
” Assalamualaikum ”
” Walaikumsalam ”
” Ni rumah encik Sameon ye?
” Ya saya”
” Poning kepala saya mencari alamat rumah encik ni ”
” Buat susah aje encik nie! Apsal tak pos aje?”
.

Cerita 7

Seorang pegawai polis masuk ke bilik mayat sebuah hospital untuk
menyiasat punca kematian tiga lelaki sekaligus.
Selepas memeriksa mayat-mayat itu, dia bertanya kepada penjaga bilik
berkenaan.
Polis : Mengapa ketiga-tiga mayat tersenyum?
Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila tiba2 diserang
strok.
Lelaki kedua pula khabarnya menang loteri dan mati serangan sakit
jantung
manakala yg ketiga
disambar petir.
Polis : Hah! Kenapa disambar petir pun tersenyum?
Penjaga : Masa tu dia ingat orang sedang ambil gambarnya…
You might also like:

28 September, 2011

[Artikel Ringkas]-Lelaki di mata PEREMPUAN


Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya
meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?.

24 September, 2011

[Artikel]-Gambar Bendera Israel Dalam PC/Laptop Kita(JOM DELETE)



Sedarkah kita dengan kewujudan bendera Israel dalam PC/laptop kita?.Jawapannya kita langsung tidak sedar tentang kewujudannya  kerana kita hanya menggunakan perisian yang terdapat di dalam laptop/PC tanpa membongkar sesuatu di dalamnnya.Setiap pengguna yang mempunyai Microsoft Office akan mempunyai lambang Bendera Israel dalam PC/laptop mereka.Ianya terbukti ada di dalam PC/laptop kita apabila kita sudah "install" Microsoft Office.JOM KITA DELETE... 

Berikut adalah langkah mencari bendera Israel dalam PC/LAPTOP kita:


Buka komputer/laptop anda pada “Local Disk (C)” pastu “Program Files” pastu “Microsoft Office” pastu “Media” pastu “CAGCAT10” , cari gambar no “J0285926” dan klik (open ikut Paint or Microsoft Office). Atau cara mudah Search “J0285926
Anda akan jumpa gambar Lambang/bendera Zionis, Israel lengkap (sama dengan warna aslinya) dengan lilin (sarana ibadah mereka). deletekan picture itu 
klik untuk besarkan
*moga Islam akan dipandang mulia kembali.InsyaALLAH

23 September, 2011

[Artikel]-Facebook Raja Laman Sosial Di Malaysia Manakala MalaysiaKini Mengungguli Kategori Media

Mungkin ramai yang mengenali akan Burson-Marsteller, salah sebuah agensi perhubungan awam dan komunikasi terkemuka di Asia Pasifik. Menariknya adalah dimana kini mereka telah pun mengeluarkan sebuah infografik ringkas, memperlihatkan penggunaan laman-laman sosial dikalangan para pengguna Malaysia dan juga negara Asia Pasifik yang lain.



Secara ringkasnya, kini kadar penembusan internet di Malaysia telah pun melangkaui angka 64.7%, memperlihatkan terdapatnya lebih daripada 16,9 juta orang pengguna internet di Malaysia. Dan seperti sedia maklum, Facebook merupakan laman sosial paling popular di Malaysia, dengan mempunyai lebih daripada 11.5 juta pengguna tempatan.
Selain daripada Facebook, saluran sosial lain yang popular diikuti oleh Blogspot, WordPress, Twitter, dan menariknya, Metacafe. Dan menariknya, apabila dilihat dari segi media atas talian, MalaysiaKini mengungguli yang lain dengan lebih 50 juta paparan setiap bulan, dan diikuti oleh The Star Online di tempat kedua dengan sejumlah 34 juta paparan setiap bulan.
Walaubagaimanapun, angka ini mungkin akan berubah dengan drastik pada penghujung tahun ini, memandangkan lebih banyak kawasan baru diperkenalkan dengan sokongan jalur-lebar berkelajuan tinggi, dan juga jalur-lebar tanpa wayar, selain pada masa yang sama, lebih banyak organisasi mula memberikan perhatian serius ke atas media sosial dan juga internet secara amnya.
*sumber:Brother Amanz


[Artikel]-Senarai Pembaharuan Terkini Dari Buku Muka(FACEBOOK)


Senarai Pembaharuan Pada Laman Facebook

Sepertimana yang diketahui ramai, laman Facebook kini sedang mendapat penambahbaikan. Bagi yang tidak tahu, berikut merupakan senarai pembaharuan yang dilakukan oleh Facebook pada laman mereka:
  • Anda boleh menulis sehingga 5000 huruf pada post anda. Sebelum ini, anda hanya dibenarkan menggunakan 500 huruf.
  • Anda tidak lagi boleh menghantar mesej bersama friend request anda.
  • Navigation bar akan kekal pada bahagian atas skrin ketika anda skroll ke bawah.
  • Peringatan harijadi berada pada posisi atas bahagian kanan berdekatan dengan notifikasi poke. Apabila diklik, anda boleh menulis pada wall individu tersebut secara terus
  • Butang poke apabila ditekan akan menyenaraikan siapa yang telah poke anda.
  • Butang Profile digantikan dengan thumbnail dan nama anda.
  • News Feed kini memaparkan Top Story diatas dan Recent Story dibawahnya.
  • Anda boleh menanda mana-mana post rakan anda sebagai Top Story dan sebaliknya.
  • Fungsi Ticker memaparkan kemaskini aktiviti terbaru rakan anda.
  • Anda boleh memilih untuk subscribe atau unsubscribe kepada pada post rakan anda.
Perubahan yang dibawakan oleh Facebook ini seperti yang lalu, mendapat pelbagai reaksi dimana beberapa pengguna menyukainya, dan beberapa pengguna yang tidak. Beberapa pengguna yang tidak menggemari fungsi Ticker boleh mendapatkan extension chrome yang membuang fungsi tersebut.

*Sumber tulen di:Beta.my

21 September, 2011

[Gambar]-Gaji Presiden dan Pemimpin Dunia 2010



Jom tengok gambar di bawah ni  mengenai gaji bagi beberapa pemimpin dunia... 


Klik Pada Gambar Untuk Besarkan



Berapa la agaknya gaji PM Malaysia???..ada yang kata lebih kurang RM 30,000 sebulan.

18 September, 2011

[GAMBAR]-Fakta Yang Amir Raja Lawak Perlu Terima





Cuba lihat post yang oleh amir raja lawak di Facebook kepada peminatnye.Ape jawapan mereka.......

amir-raja-lawak


p/s:Just for joking.Tapi ade kebenarannye jugak..lalala



16 September, 2011

[VIDEO+GAMBAR]-5 VIDEO PILIHAN TERTINGGI DI YOUTUBE



klik pada gambar untuk lihat saiz sebenar


Berikut adalah video yang menjadi pilihan ramai untuk ditonton di laman Youtube.Kedudukan 1 hingga 4 adalah kategori muzik dan yang berada di kedudukan ke 5 adalah sebuah klip video berkaitan dua budak comey.Mana pilihan anda???.. 




Klik pada gambar untuk besarkan



           Video Charlie bit my finger-again! sangat -sangat comeyyy terutama bila charlie gelak...









15 September, 2011

[GAMBAR]-LAMPU ISYARAT BARU UNTUK ELAK KEMALANGAN










Seperti sedia maklum, kemalangan membabitkan langgar lampu merah kerap berlaku kat Malaysia. Rekaan traffic light tak user friendly kot?, kerosakan timer juga menjadi punca utama kesesakan lalu lintas. Apa kata kita cadangkan kat kerajaan Malaysia tukar traffic light macam kat bawah nih, baru stylo~






suka tengok lampu kuning tuh... agak-agak korang la, ade lagi ke nanti orang langgar lampu kuning? terutama pengguna motorsikal =D




carian oleh :aliff cullen

14 September, 2011

[GAMBAR]-KAITAN ANTARA KHINZIR(BABI) DAN ANAK DARA





Khinzir:
Bila sentuh Kita hanya perlu samak je…
tengok tak HARAM
sentuh tak BERDOSA
tak perlu minta AMPUN DOSA…
makan je HARAM dan perlu minta AMPUN DOSA.
Anak Dara:
Aurat tak dijaga, ditengok HARAM
Pegang HARAM
bila dah pegang, tak boleh samak SEPERTI KHINZIR kena minta AMPUN DOSA²…
“Bergomolan dengan babi (khinzir) itu adalah lebih baik berbanding dengan bersentuhan (secara sengaja) dengan wanita yang bukan mahram.” Riwayat Ibnu Majah.

sumber carian:ohislam.com

13 September, 2011

[VIDEO]-Menyanyi Lagu Merdeka Di "Bus Stop"..Ada Bran??


LOL.Mmg semangat tul geng PRENG mengenakan orang ramai sempena merdeka raya.Video kat bawah ni adalah video khas kumpulan PRENG mengenakan orang ramai.Jom layan 



12 September, 2011

[Ceritera Cinta]-Aku Driver Bas Sekolah Je Part 4








Fuhhh...

2 minggu lepas kejadian tu, pakcik Hashim ajak keluar lepak-lepak kedai makan. Sambil tengok Arsenal lawan ngan Birmingham City. Nasib baik Arsenal menang malam tu, hepi sikit aku rase. Pastu on da way balik, kami borak-borak la. Ni naik kete abah aku, pastu gi ambik pakcik kat rumah dia tadi. Nak kene hantar balik la ni..

"Cane sekarang, sedih lagi ke? frust lagi? Hahaha..",

Selambe je dia tanya. Pastu gelak-gelak lak. Padahal yang pompuan tu anak dia sendiri, malu la aku. Adeh. "Ishk pakcik ni, mane x sedih.. Sedih giler, frust sampai dah x lalu makan ni. Tadi pun saye order roti kosong je. Tengok, kan saye dah kurus skarang!". Aku saje je jawab camtu, nak tengok respon dia. Muka nampak terkejut tu. Haha..

"Banyak la kau punya kurus. Memang dah lame kurus pon! Jangan nak salahkan anak aku lak!", dia balas balik. Pastu kitorang gelak besar.. Haha, sempoi la pakcik ni. Kan best kalu dia ada lagi sorang anak pompuan, still bleh jadi papa mertua aku.. bisik aku dalam hati. Hoho.

Dia sambung balik, "Ala, takpe la.. Bukan jodoh korang la tu. Tapi bleh pakcik tanya satu benda?"

"Ape pakcik?"

"Betul ke kau ni nak keje driver bas sampai bila-bila? Aku tengok gaya kau cam orang berpelajaran tinggi. Nampak selekeh sket ni pun sebab tak pandai bergaya je..", sempat lagi perli aku. Tapi pertanyaan pakcik Hashim tu membuatkan aku kaget, terkejut.. Tak sangka dia akan tanya cani.

"Baik kau citer je direct kat pakcik, takyah nak buat muka pelik!", alamak dia tahu taktik aku. Macam bleh baca je aku cam nak mengelak. Hoho. Ye la.. Mata orang tua takleh tipu.

"Hahaha, pakcik ni.. Saya dulu belajar biasa-biasa je. Tapi tanak ar citer, bukan citer menarik pun", aku cuba play safe, hoho. Pastu aku buat-buka muka tensen.., terus pakcik Hashim dah tak tanye lagi. (Yes!! taktik menjadi)

"Esok malam datang rumah pakcik okeh, ade hal sket..", tetiba pakcik Hashim pesan sebelum dia turun dari kete. Tak sempat aku tanya dia terus masuk rumah. Psycho tol la pakcik nih. Pasal ape ntah..

Dipendekkan citer, malam esoknya aku gi la rumah dia. Bawa adik aku Teh skali, teman.. Malu dowh pegi sorang.

"Betul ke yang kau jumpa dalam bas tu Husna? Yang kau suka tu Husna? Tak silap orang?", tetiba dia tanya ngan muka seyes. Aku ingat bab ni dah setel, rupanya ade lagi. Pertanyaan pakcik ni buat aku rase lain macam sangat. "Ape maksud pakcik?", aku tanya balik.

"Skarang anak-anak pakcik tade kat rumah. Nisa pun ade dalam bilik, jadi biarlah pakcik terus-terang je.. Pakcik ngan makcik senarnya ade 4 orang anak.. Yang bongsu lelaki, dan yang lain sume pompuan dan comel-comel; Ayatun Nisa', Ayatul Izzah dan yang sulung Ayatul Husna. Izzah dan Husna adalah kembar, seiras!!

Husna baru je abis buat Degree kat UiTM. Izzah lak ngaji doktor kat Ireland nuu (dangan wajah bangga). Ade lagi setahun stengah nak abis. Yang kau jumpa dalam bas dulu, yang bawak keluar air minuman dulu, itulah si Izzah. Kebetulan dia balik cuti sem masa tu. Dia yang citer kat pakcik. Dan pakcik rasa kau tak penah pun jumpa Husna. Tapi cane ntah nama Husna yang kau sebut.. Kesian Izzah.. Haha. Ni mesti dapat sumber yang meragukan nih. Hohoho.. Husna pun ade slow talk ngan pakcik, makcik.. Dia kata senarnya dia dah ade pilihan sendiri, itu yang dia reject kau dulu.

So cane, kau nak Izzah ke Husna lagi", pakcik Hashim akhiri ceramah dia ngan pertanyaan yang buat Aku rase nak lari balik je. Dah la aku pening lagi ngan penjelasan dia.. Ade kembaq rupenye.

Pakcik Hashim sambung lagi, "Cani la, pakcik kan penah cakap dulu, pakcik memang suke ngan kau ni. Jadi sebelum Izzah nak balik Ireland ni, pakcik ade tanya dia - kalau kami nak jodohkan dia ngan kau, nak ke tak? Tak kisah ke budak selekeh je, driver bas je?, bla bla bla sume pakcik tanya.. Pastu Izzah cuma jawab,

"kalau abah dan ibu suka, Izzah follow jer. Yang paling penting adalah agama dia.. Kaya dan berpangkat belum tentu hidup bahagia.., kan?"

Owh.. Hatiku kembali berbunge-bunge. Wink2~ Misi tercapai! Dapat doktor gitu..

Dipendekkan citer, kami dan keluarga masing-masing setuju untuk mengikat tali pertunangan awal tahun nanti. Dan kawin insyaAllah lepas dia graduate (dan aku pun graduate skali lah). Haah, aku belum lagi bagitahu family diorang yang aku pun akan sambung pengajian awal tahun depan.. Lek luu~ Baru tunang je, nak uji dulu kesetiaan dia. Mane tau tengah-tengah jalan nanti hati dia berubah dan tanak kawin ngan driver bas.. (Hep!! jangan la doakan..) Tapi memang takkan kawin nagn driver bas pun.

Hampir 2 bulan lepas bertunang, ikatan kami mula teruji.. Owh.. [bersambung lagik]

11 September, 2011

[VIDEO]-Kenyataan Jep Sepah Tentang Pepecahan GENG SEPAH secara "Official"

SEPAH JUARA MAHARAJALAWAK

SEDIH JUGAK DENGAR KENYATAAN RASMI YANG DIBUAT OLEH KETUA KUMPULAN LAWAK SEPAH IAITU  JEP TENTANG PEMBUBARAN KUMPULAN ITU DI YOUTUBE.KENYATAAN INI DILAKUKAN UNTUK MENJELASKAN KEPADA ORANG RAMAI TENTANG APA YANG BERLAKU KEPADA KUMPULAN SEPAH.MUNGKIN MEREKA MEMPUNYAI SEBAB-SEBAB UNTUK PEPECAHAN ITU.ICE SEBAGAI PEMINAT SETIA TELEMOVIE SEPAH DARI DULU AMAT KECEWA DENGAN KENYATAAN INI,DAN LEPAS INI TIADA LAGI TELEMOVIE SEPERTI LEMANG SEPAH DAN DODOL SI SEPAH DAN DRAMA BERSIRI YANG DIBINTANGI OLEH SEPAH SEPERTI BUJANG SEPAH SI LALITAMPLOM.MOGA KUMPULAN SEPAH BERJAYA DALAM KEPUTUSAN YANG MEREKA AMBIK INI.MUNGKIN LAWAK MEREKA AKAN BERKURANG  SEPERTI MANA YANG DILAKUKAN DI PERTANDINGAN MAHARAJALAWAK KERANA BERGERAK SECARA SOLO.Ice LIHAT SEPAH NIE AMAT LAWAK BILA BERTIGA TERUTAMA JEP.

KENYATAAN RASMI DIBUAT OLEH JEP SEPAH TENTANG PEMBUBARAN SEPAH



[VIDEO]-Bila POLIS ber-SHUFFLE Sebagai Senaman







Tengah layan U-tube tibe-tibe ade suggestion Shuffle Polis Malaysia.Ape lagi terus klik kat suggestion tu la.Jom layan sama-sama video di bawah





10 September, 2011

[VIDEO]-KeBENGONGAN Melanda Ketika Melakukan Sepakan Penalti


Cristiano-Ronaldo
Gambar Hiasan


Agak lawak jugak melihat video dibawah apabila pemain KELAB  dari ARAB  ketika melakukan sepakan penalti untuk pasukannya.Kemahiran yang dilakukan oleh pemain tersebut dikatakan meniru kemahiran yang pernah dilakukan oleh Bekas Pemain Terbaik Dunia iaitu RONALDO.Kemahiran ini dipanggil PARADINHA atau "berhenti seketika" ketika hendak melakukan sepakan penalti.

SEPAKAN PENALTI PEMAIN DARI KELAB ARAB




SEPAKAN PENALTI  YANG SAMA DILAKUKAN OLEH RONALDO

[GAMBAR]-Kenapa Perempuan Tak Leh Kawin Lebih Dari Satu

mlas ckp ..tgk gambar ni pon da pham .





pikir sendri ..jgn tnye2 da pasni .




09 September, 2011

[GAMBAR]-Bila Cukai Top-UP 6% Dikuatkuasakan


l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
kadar baru top-up bila dinaikkan 6%.So,kene la berjimat pas nie

Sumber:FUUboook

08 September, 2011

[Artikel+Video]-Kentut Dan Cinta Tak Bisa Dipisahkan


cinta-kentut


CINTA dan KENTUT tidak bisa ditahan, keduanya bisa menjadi lega bila terlaksana...


CINTA tertahan = Sengsara, KENTUT ditahan = Menderita


Kalau CINTA dan KENTUT keras bersuara, tentu perasaan menjadi lega...


CINTA terhasil malu-malu tapi mau, KENTUT malu-malu tapi berbau.


CINTA tanpa rasa, bukan CINTA namanya, KENTUT tak berbau, bukan KENTUT namanya.


CINTA itu rapuh, KENTUT itu bau.


CINTA itu halus, KENTUT itu virus.


CINTA diam-diam membuat orang mabuk kepayang, KENTUT diam-diam membuat orang mabuk kepalang.


CINTA bagi kebanyakan orang muda, “Ahhh, kecik2 dah CINTA monyet…!”


KENTUT didepan banyak orang, “ Nakharom sapa KENTUT ni…!”


CINTA dan KENTUT sama-sama sering dicari:


Kalau sudah CINTA: “Dimana engkau duhai kekasih?”








Kalo sudah KENTUT: “Siapa yang KENTUT ni siaaa??? demmmmmm~


Hahaha camtulah puisinya......
papepun inilah salah satu video yang akan memaparkan sifat sebenar KENTUT dan CINTA dalam mengejutkan seseorang~ JOM KENTUT BERSAMA CINTA bahahaha:



07 September, 2011

[GAMBAR]-Nantikan Kemunculan Filem Hantu Bonceng 2


Ada sesapa dah pegi panggung menonton filem ni? Filem ni dah pun keluar masa Hari Raya pertama lagi! Mengisahkan Amran seorang delivery yang kaki lumba haram. Sehari selepas dia menang dapat la habuan seorang bohsia bernama Maya, dah la malang, berbau lagi lak tu!! Sebab  telah berlaku satu kemalangan dimana bohsia tu mati ditempat kejadian! Sejak kejadian tu, Amran sering diganggu dgn hantu Maya dimana Maya menuntut untuk menguruskan mayatnya! pehhhh nak tau sambungan lagi boleh lah ke wayang ngeh3~ ni trailer dia..


Sambungan filem ni memang gempak wooo! Aku pon xsabar nak tengok! huhuhu! Tapi Sipnopsis sambungan filem ni ialah dimana Amran yang sudah insaf, tetapi muncul seorang lagi hantu, iaitu bekas pakwe si bohsia tu jugak yang menuntut supaya Amran mencarikanya balek dimana tempat kematian Maya. Dikatakan bekas pakwe bohsia ni ingin memuja khurafat tempat kejadian si mati agar menjadikan dirinya semakin kacak! Masih menggunakan watak utama yang sama dan ditambah sedikit pelakon baru dalam filem ini. Khabar angin dikatakan filem ni akan muncul pada Hari Raya Haji tahun depan.. Jom lihat pelakon barunya:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


                  Apamacam Hantu Baru ni? Seram kan? huhuhu... Tak Sabar Nak Tengok! ngeh3!!

sumber:



[Video 18SX]-Wartawan Sengal Minta Tandatangan di Punggung


Gambar Hiasan Je



Selesai pertandingan, awek yang tak disebutkan identitinya seperti wartawan lainnya melakukan wawancara. Saat melakukan wawancara khusus, dia kemudian meminta tanda tangan pemain. Gilanya...dia memelorotkan seluar jeans dan meminta tanda tangan di bahagian punggungnya(maaf).
Kelakuannya mengundang teriakan penonton laki-laki. Mereka bersuit-suit atas tindakan awek tersebut. Pemain nampaknya malu dan menolak memberi tandatangan. Meski demikian dia memberikan ciuman kepadanya.Saat meninggalkan padang, dia memperlihatkan asetnya pada suporter lelaki.


p/s:Macam2..


[ARTIKEL]-Filem Hantu Bonceng Dikatakan Menghina Islam


Hantu-Bonceng-2011

Filem Hantu Bonceng memang dapat pujian ramai.. Klo sape yang follow twitter Juliana Evans memang tau laa… Ramai ucap tahniah dekat dia pasal filem ni..  Dah capai RM 5 juta untuk 5 hari tayangan.. Tapi sekarang timbul pulak komen komen negatif berkenaan filem ni yang dikatakan telah menghina islam.. AKu pun perasan jugak.. Berdasarkan komen fb pon de jugak kawan- kawan aku post pasal ni jugak..
Part yang hina Islam??
citer ni banyak hina agama islam..wat lawak x beringat..main-main ngan azan..g masjid pakai baju death note yg ade lambang salib tu..ada scene mengucap xhabis..agak2 la wat lawak pown..aku terasa ngan citer ni..sal x sensitif ngan agama ISLAM,tambah2 lagi pelakon dan pengarah nya org ISLAM…ada ke bogel depan hantu kalu jumpe..ni tahyul ****w name nya..org baca la ayat kursi ke hape..nt jawab la esok2 kat akhirat…time tu baru tau lawak ke x..
Klo diikutkan komen- komen di Beautiful Nara.. penonton memang berbelah bahagi sebab ade yang sokong filem ni dan scene tu sebagai kritikan sosial dan realiti masa kini.. Ada jugak berpendapat al- hal agama tak boleh nak bawak main..
Tapi keseluruhannya, filem ini memang diakui memang lawak..
P/s: Ape pendapat korang pulak??
Sumber:Borak Kosong
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...