[ Tutup/Close ]

25 December, 2012

[Tutorial Blogspot]-Cara Ubah Label Blog Jadi Keyword.

Cara Buat Blog Mesra SEO



Cara ini akan dapat meningkatkan lagi tahap mesra Seo blog anda dan juga trafik blog anda insyallah. Kerana dengan pertukaran label menjadi keyword dapat memudahkan ia terindex ke laman google dan yahoo serta ruangan search engine yang lain.

Seperti biasa untuk permulaan tutorial kali ini anda kenalan backup dahulu template anda.

Langkah 1

Dashboard,Design,Edit HTML ,Expand Template Widget

Langkah 2

Cari code   kemudian copy paste code di bawah tepat di atas    
Cara Buat Blog Mesra SEO
    


































Kemudian Save.


Slmt mencuba.




Sumber:BlogNakalBlogspot.

24 December, 2012

[Pelik]-Rumah perlindungan untuk hari kiamat dijual





BENTUK rumah perlindungan yang dibina Seyfried di Salt Lake Utara, Utah pada 12 Disember lalu.

WASHINGTON - Syarikat Utah Shelter System yang dikendalikan Paul Seyfried menghasilkan beberapa buah rumah perlindungan untuk kegunaan orang ramai menghadapi pelbagai bencana seperti peperangan nuklear, kimia, biologi, bencana alam dan hari kiamat.

Harga rumah itu adalah antara AS$51,000 (RM155,738) hingga AS$64,000 (RM195,471).

Seyfried menghasilkan rumah tersebut dengan menggunakan keluli di Salt Lake Utara, Utah.

Rumah itu turut dilengkapi dengan tandas. - Agensi

21 December, 2012

Media Pengiklanan Blog Blogger Perlu Tahu!

Pemilihan media pengiklanan yang tepat dan bersesuaian dengan blog anda dapat memastikan anda menjana pendapatan yang maksimum pada setiap bulan.
6 Media Pengiklanan Untuk Blogger Tempatan
Mungkin ramai yang tidak tahu, Malaysia pernah memiliki 10 media pengiklananseperti yang dilaporkan oleh Amanz.my sebelum ini namun semuanya sudah hilang tanpa berita. Website mereka ditutup! Yang masih bertahan sehingga kini hanyalah Nuffnang, Innity dan Advertlets dengan penambahan 3 media pengiklanan baru yang memeriahkan lagi dunia blogging.
  • Nuffnang

Nuffnang merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik. Selain pengiklanan berasaskan blog, Nuffnang juga adalah sebuah komuniti untuk blogger oleh blogger, menganjur dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi. Nuffnang menggunakan CPC dan memberikan buffered earnings kepada publisher mereka.
Dunia blogger juga pernah kecoh dulu dengan penubuhan Team Klik-klik Nuffnang dimana mereka menggunakan cara yang kotor untuk mendapatkan earnings- “U click me, and I click U”WTH!!
  • Innity

Innity menyediakan teknologi pemasaran online dan juga sebagai agensi pengiklanan kepada jenama global. Dengan menyediakan iklan jenis CPM, CPE,CPC,  Innity menyediakan pilihan iklan yang pelbagai untuk publisher mereka (blogger). Ini bermakna blogger boleh mencuba iklan yang mana lebih berkesan untuk blog mereka dan seterusnya memaksimumkan pendapatan blog mereka.
Untuk menjadi publisher di Innity, anda hendaklah mempunyai minimum 100,000 Pageviews dan 20,000 Unique Visitors sebulan. Jika tidak permohonan anda akan ditolak.
  • Advertlets

Advertlets dimiliki oleh Josh Lim & Associates. Ianya menyediakan iklan jenisCPC dan juga CPM untuk para blogger. Dan amat-amatlah sesuai untuk blogger yang memiliki hits traffik yang tinggi.
Namun, reputasinya sedikit sebanyak menjadi persoalan apabila ada beberapa blogger termasuklah pemilik Oh! Media, Khai, pernah membuat kenyataan bahawa Advertlets lambat dari segi membuat pembayaran sehingga mengambil mase hingga berbulan-bulan dan ada antara mereka tidak mendapat apa-apa bayaran terus walaupun sudah menghubungi pihak advertlets.
  • Mangga Ads

Mangga Ads yang sudah semestinya dimiliki oleh Mangga Online-website gossip artis tempatan. Pada awal pelancarannya, dilihat ia mampu menewaskan media pengiklanan yang lain namun kelihatan para blogger mula beralih arah kepada media pengiklanan lama mereka. Kata mereka Mangga Ads hanyalah indah khabar dari rupa.
  • 701Panduan Ad Network

701Panduan Ad Network dimiliki oleh 701Panduan Sdn Bhd yang bertapak di Kuala Lumpur. Walaupun banyak kelemahan yang dapat dilihat pada sistem login serta dashboard namun ia tidak menghalang blogger yang menguna media iklan ini menjana pendapatan dan menerima bayaran iklan mereka.
Sebelum ini, 701Panduan Ad Network memberikan bayaran RM0.30 per klik kepada publisher mereka namun pada 1 Mei 2011, mereka telah menukar jumlah per klik kepada RM0.10 sahaja.
  • Adsniaga

Adsniaga yang dimiliki oleh Portalniaga.com adalah iklan berdasarkan teks yang sama macam Google Adsense.  Adsniaga juga baru melancarkan iklan banner ‘Leaderboard (728 x 90)’ mereka yang pertama. Iklan berformat teks amatlah sesuai dimasukkan ke dalam artikel anda kerana ia akan mengaburi penglihatan pembaca dan seterusnya mendapat banyak klik (sama macam teknik Adsense).
INFO
CPC = Cost per click
CPM = Cost per impression
CPE = Cost per engagement
Hits Traffik Adalah Penting!
Apa yang paling penting dalam menjana pendapatan (blog) dengan media pengiklanan adalah hits traffik (pelawat blog). Red Mummy sendiri pernah menyatakan bahawa semakin tinggi hits traffik, semakin bertambah pendapatan blog anda. Dan blog Red Mummy sendiri menjadi blog kegemaran untuk advertiser beriklan kerana mempunyai nilai conversion rate yang tinggi.
Dan janganlah pula anda klik pada iklan di blog anda sendiri. Ianya melanggar polisi yang telah ditetapkan oleh setiap media pengiklanan. Silap haribulan anda akan diban daripada media pengiklanan yang anda sertai itu. Jadi, berbloglah secara berhemah :).

18 December, 2012

10 Carian Paling Popular Google Malaysia 2012

10 Carian Paling Popular Google Malaysia 2012



  1. SAPS
  2. Gangnam Style 
  3. 9GAG 
  4. Proton Preve
  5. Zalora 
  6. Zerg Rush 
  7. Rotikaya 
  8. Adam Dan Hawa 
  9. SPLG 
  10. Bersih 3.0


Di tangga pertama adalah SAPS atau Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah, iaitu sebuah sistem penyemakkan peperiksaan pelajar bagi sekolah rendah dan menengah di Malaysia. Ia menjadi popular mungkin kerana keprihatinan kebanyakkan ibubapa yang mahu melihat pencapaian anak-anak mereka dalam peperiksaan di sekolah.

Di tangga kedua ialah Gangnam Style yang memang mencetuskan fenomena luar biasa, bukan setakat di Malaysia tetapi juga di seluruh dunia. Ramai yang nampaknya nak tahu apa yang istimewanya Gangnam Style ini.

Manakala 9GAG pula popular kerana ramai yang mungkin mahu mencari bahan lawak ketawa untuk pengisian hari-hari suram. Blog HH pun selalu dapat trafik kerana 9GAG ini, dan pernah beberapa kali laman web 9GAG menjadi antara penyumbang trafik terbanyak di blog.

Proton Preve yang menjadi antara model kereta nasional terhangat di pasaran automotif Malaysia juga banyak dicari oleh orang ramai dalam carian Google pada tahun 2012 ini. 

Termasuk dalam senarai pencarian paling popular Google Malaysia adalah Zalora, serta Adam dan Hawa.

Satu lagi carian paling popular adalah sistem SPLG iaitu satu sistem untuk guru-guru Malaysia. Ia merupakan sistem online untuk latihan guru Malaysia.

Tapi paling menarik antara banyak-banyak kata kunci carian popular di Google Malaysia ialah Zerg Rush. Kalau anda tak tahu apa itu Zerg Rush ... anda klik pautan berikut: Zerg Rush

Ok. Dah nampak kata kunci paling popular tak nih? Jadi bolehlah anda jadi satu trending pula untuk blog anda bagi mendapatkan trafik akhir tahun!

Sumber: Zeitgeist 2012

12 December, 2012

Terima Kasih Nuffnang

Alhamdulillah.....




17 November, 2012

Selamatkan Palestin.. Tanggungjawab Yang Wajib Ditunaikan





Seruan daripada Allah s.w.t. kepada seluruh mukminin. Kamu sekali-kali tidak akan ditimpa ketakutan, tidak akan diselubungi kesedihan dan hati kamu sekali-kali tidak akan diresapi kekecewaan. Kekecewaan tidak akan bergabung dengan keimanan, kamu berada pada darjat yang paling tinggi selagi mana kamu beriman serta mempunyai talian dengan Allah yang Maha Mulia lagi Berkuasa.


Kita boleh melakukan banyak perkara demi untuk saudara-saudara kita di Gaza.

Ini adalah kewajiban setiap individu..

  • Qunut - Membaca qunut pada setiap kali solat dan ajarkan makna qunut dan waktunya kepada orang-orang yang masih belum mengetahuinya.

  • Tinggalkan makanan, minuman dan kerehatan yang berlebihan dan salurkannya kepada saudara-saudara kita di Palestin. Salurkan kepada badan tempatan yang menguruskan sumbangan untuk membantu rakyat Palestin.

  • Mendermalah untuk membeli senarai ubat-ubatan yang diperlukan dan diumumkan oleh persatuan perubatan dan kesatuan doktor-doktor Arab. Menyumbang secara terus samada sumbangan yang berbentuk material ataupun kewangan.

  • Bersama-sama turut serta mempersiapkan rombongan (untuk menyalurkan kelengkapan pakaian, makanan dan bahan api).

  • Menyumbanglah dengan darah kamu (Jikalau kamu terhalang untuk berjihad di bumi Palestin, maka menyumbanglah dengan darah kamu untuk menyelamatkan para mujahidin di sana).

  • Luahkan kemarahan kamu dengan segala wasilah yang dibenarkan - sertailah perhimpunan yang disusun secara sah di stadium dan dataran di peringkat negeri atau kebangsaan ataupun di kawasan-kawasan perumahan dan kampung.

  • Paparkan slogan pada banner, bunting atau tulislah dengan tangan kamu sendiri atau sebarkanlah sms dan emel.

  • Tabung Palestin di setiap rumah (Didik anak-anak kamu menabung dari perbelanjaan mereka demi untuk Palestin).

  • Wahai para pemudi dan wanita yang beriman mendermalah dengan barang-barang perhiasan yang kamu miliki.

  • Kepada seluruh warga yang bekerja, gunakanlah kedudukan kamu untuk menyelamatkan Palestin. Sebagai contoh:-

    • Para Pendakwah: Bangunkan Ummah untuk membantu Palestin dan serulah pihak-pihak berkuasa dengan kebenaran.

    • Ahli Parlimen: Gunakan segala jentera pemantauan supaya Kerajaan melaksanakan tanggungjawabnya secepat mungkin.

    • Ahli Politik dan Parti: Himpunkan ummah untuk isu ini, berlumba-lumbalah sekarang untuk menyelamatkan ummah.

    • Pengamal Undang-undang : Berusahalah di peringkat nasional dan antarabangsa untuk mengutuk perang dan penyembelihan secara beramai-ramai ini.

    • Wartawan: Sertailah dengan kalimah : melalui bahan bacaan ataupun televisyen, sebarkan kepada dunia melalui radio dengan maklumat-maklumat dan juga melalui televisyen mengenai usaha ummah untuk menyelamatkan Palestin. Dedahkan pekung musuh, berilah peringatan kepada mereka yang berlengah-lengah, serulah ummah dan bangunkan orang-orang yang lupa.


Kewajiban secara jama'ie

Semua Kesatuan, persatuan dan pertubuhan-pertubuhan NGO, sekarang ini sedang berhimpun untuk menyusun usaha secara berkumpulan menuntut supaya pintu masuk ke Palestin dibuka. Dengan izin Allah semua pertubuhan ini dengan kerjasama daripada rakyat Arab, umat Islam dan seluruh rakyat di dunia akan melakukan apa yang tidak dilakukan oleh negara-negara dan institusi-institusi antarabangsa.

"Dan katakanlah: Bekerjalah kamu, maka Allah akan melihat pekerjaanmu, begitu juga RasulNya dan orang-orang Mukmin.." (At-Taubah : 105)

31 October, 2012

Informasi-NASA Mengatakan Bumi Akan Bergelap Pada 23,24 & 25 Disember 2012 (Adakah Tanda Kiamat)





Para Saintis NASA menjangkakan bahawa perubahan alam semesta dengan kegelapan penuh pada bumi selama 3 hari bermula pada 23 Disember 2012 bukanlah akan berakhirnya usia  dunia, tapi ini adalah “Penyejajaran Alam Semesta“, di mana matahari dan bumi akan berada pada satu garis lurus untuk pertama kalinya. Bumi akan bertukar tempat dari dimensi ke 3 ke dimensi 0, lalu bertukar lagi ke dimensi ke 4.

Semasa proses pertukaran ini, seluruh alam akan menghadapi perubahan besar, dan kita akan melihat dunia yang baru (Dark of the Earth). Dunia gelap tanpa sinar, tanpa cahaya matahari.
Dari pandangan ilmuwan Islam pula, Kekasih Allah Nabi Muhammad s.a.w. bersabda bahawa salah satu tanda  besar yang hari kiamat akan tiba ialah apabila matahari terbit dari Barat. Pihak NASA telahpun mendapati tanda-tanda matahari akan terbit dari Barat semasa ahli sains astronominya mengkaji pergerakan planet Marikh. Yang mereka tidak dapat pastikan ialah tempoh masa yang bakal diambil sehinggalah semua planet melalui fenomena yang serupa.Dapatan sains oleh NASA itu semestinya memperkukuhkan lagi iman umat Islam akan tanda-tanda kiamat.
Manusia tidak tahu bila ianya akan berlaku walaupun sudah ada banyak tanda-tandanya. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.  TEORI QURAN VS TEORI BARAT Kalau di kaji dengan teliti, teori yang dijelaskan Al-Quran ini agak berbeza dari teori-teori barat. Yang pertama, Al-Quran menjelaskan bulan yang menyebabkan bumi bertukar arah. Al-Quran menunjukkan perkaitan yang erat dan rapat antara bumi dan bulan. Tetapi teori barat tidak ‘nampak’ pun peranan bulan dalam proses kejadian ini. Yang ke-duanya, teori Al-Quran nampak lebih jelas dan mudah difahami, malah boleh dibuktikan melalui ujikaji makmal. Sedangkan teori barat tidak dapat diuji dalam makmal dan tidak menunjukkan keadaan matahari akan naik dari barat! Kalau berlaku perlanggaran yang teramat dahsyat (dengan komet yang besar), maka bumi akan hancur!
Perlanggaran ‘kecil’ (seperti yang berlaku di Mexico) tidak akan dapat menukar putaran bumi. Lagi pun sekiranya komet melanggar bumi dari “arah yang salah” ianya mungkin akan menambah kelajuan pusingan yang ada sekarang misalkan dari 24 jam kepada 10 jam sahaja/hari. Sekiranya bumi berputar pada kelajuan ini, maka kelajuan objek yang berada pada permukaan equator (atau khatulistiwa) ialah kira-kira 4,000 km/sejam yang akan memusnahkan segala-galanya yang ada dipermukaan bumi seperti rumah, bangunan, tumbuhan, pohon kayu, dan manusia serta binatang-binatang akan berterbangan. Lagi pun untuk membolehkan bumi perputar pada arah bertentangan, komet yang melanggar bumi mesti pergerak pada kelajuan lebih dari 2 kali kelajuan putaran bumi iaitu 3,300 km/jam (sekiranya saiz komet sama besar dengan saiz bumi), dan mesti melanggar bumi pada sudut dan lokasi yang tepat. Kalau ianya melanggar pada kutub utara, maka matahari tidak akan ‘terbit dari barat’. Yang ke-tiga, teori Al-Quran adalah lebih tepat sebab tidak berlaku kerosakkan yang besar kepada makhluk di bumi.
Sekiranya berlaku kemusnahan yang besar (misalnya bumi hancur), maka ini bermakna sudah “betul-betul kiamat” dan bukannya lagi “hampir kiamat”. Di dalam hadith di atas menjelaskan selepas matahari naik dari barat maka segala amalan dan taubat tidak diterima lagi, dan dajal akan turun ke bumi (ini menunjukkan manusia masih lagi hidup di bumi, dan berjalan seperti biasa).Tambahan pula Al-Quran menyatakan (15:76) manusia akan melihat jalan-jalan tetap tegak, nampak seperti biasa tanpa sebarang kerosakan, dan masih boleh dilalui.Ke-empat, penjelasan Al-Quran lebih menyeluruh dan dari teori barat.
Ahli sains telah mendapati bahawa terdapat ‘2’ jenis permukaan bulan iaitu permukaan yang cerah (yang sentiasa mengadap bumi), dan permukaan gelap (yang sentiasa membelakangi bumi). Ke dua-dua permukaan ini mempunyai ciri-ciri yang berbeza yang amat ketara seperti warna, daya graviti, kandungan bahan-bahan, ketumpatan dan kemampatan, keradioaktifan, dan sebagainya. Oleh itu apabila bulan merekah ia akan merubah polar graviti, mengeluarkan tenaga elektromagnetik yang boleh menyebabkan daya graviti dan magnet bumi bertindak balas.


Read more: http://hangat.my/

21 October, 2012

[Red Bull]->Kata-kata Felix Baumgartner Sebelum Free Fall







Source:Red Bull

08 October, 2012

Tonton Aksi David Blaine Dikelilingi Elektrik 1 Juta Volt Secara Live di Youtube


Aksi merbahaya yang dikenali sebagai Electrified : One Million Volts Always On ini juga turut boleh ditonton secara langsung (live) menerusi Electrified Youtube Channel. Dalam aksi ini, David Blaine hanya akan dilindungi oleh pakaian khas dan topi keledar berwayar bagi melindungi tubuh, mata dan telinganya.
Acara ini telah ditaja oleh Intel Ultrabook Experience dimana ia turut membolehkan para peminat di negara lain mengawal arus elektrik yang melingkari tubuh David Blaine itu menerusi Intel Ultrabook station di beberapa buah lokasi seperti di Beijing, Sydney, Tokyo dan London. Menurut Intel, projek kerjasama antara syarikat itu dengan David Blaine ini telah diinspirasikan dari sejarah serta keberkaitan antara teknologi, sains dan silap mata yang wujud selama ini.
Sebelum ini, David Blaine juga telah melakukan beberapa aksi yang merbahaya dan menguji ketahanan tubuhnya seperti berada di dalam bongkah kaca yang tergantung di udara selama 44 hari,  berada di dalam bongkah ais selama 63 jam dan ditanam hidup-hidup di dalam keranda berkaca selama seminggu.  Tetapi menurut beliau, aksi “Electrified” ini merupakan antara perkara paling gila yang beliau pernah fikirkan.
Sewaktu post ini ditulis, David Blaine mempunyai masa selama 20 jam lagi untuk menghabiskan aksi merbahaya ini.
Tonton aksi ‘gila’ ini secara live menerusi link Youtube berikut : http://www.youtube.com/ultrabookexperience


credit:BlogKelabWebmaster

[Informasi]-10 Tempat Dilarang Tengok Dalam Google Maps




Kita selalu menggunakan Google Maps sebagai rujukan untuk mengetahui sesuatu tempat. Boleh dikatakan seluruh dunia boleh dilihat melalui Google Maps. Dari bandar-bandar besar hinggalah ke kawasan pedalaman yang terpencil. Akan tetapi, tahukah anda bahawa ada 10 tempat di dunia yang dilarang sama sekali dipaparkan dalam Google Maps.

Tempat tersebut adalah;

1. The Royal Residence, Belanda
Royal Palace Amsterdam di Belanda - dipanggil Koninklijk Paleis Amsterdam - menyertai satu senarai panjang tempat-tempat yang dikaburkan dalam Google maps yang berkaitan dengan keluarga diraja Belanda, termasuk Stables Diraja dan satu lagi kediaman yang dipanggil Huis 10 Bosch.

2. Buffalo Niagara International Airport
Lapangan Terbang Antarabangsa Buffalo Niagara sebahagian besarnya diputihkan pada Google Maps dan butiran tidak boleh dilihat apabila kawasan di-zoom.

3. Tantauco National Park, Chile
Taman Negara Tantauco di Chile hanya boleh dilihat daripada penanda melalui Google Maps. Rizab semulajadi swasta adalah rumah kepada banyak haiwan terancam.

4. Keowee Dam, South Carolina
Empangan Keowee buatan manusia pada Tasik Keowee di South Carolina juga kabur di Peta Google. Berbentuk seperti pokok Krismas, empangan membantu menjalankan utiliti kuasa yang dipanggil syarikat Duke Energy.

5.Tapak Misteri Rusia
Tidak pasti mengapa lokasi ini di Rusia telah kabur keluar, lebih-lebih lagi sejak ia di dalam Siberia tundra. Bandar terdekat adalah Egvekinot, Rusia, yang merupakan jiran ke Alaska menyeberangi Selat Bering.

6. Lapangan Terbang Minami Torishima, Jepun
Lapangan Terbang Minami Torishima - lapangan terbang satu landasan menghidangkan pulau Minami Torishima, yang terletak di luar pantai timur Jepun - oversaturated dengan warna putih. Ia kini digunakan oleh Tentera Jepun, Pertahanan Maritim.

7. The Michael Aaf Building, Utah
Dugway Proving Ground di Dugway, Utah adalah kawasan yang diduduki oleh Tentera Darat Amerika Syarikat di mana tentera boleh menguji sistem senjata biologi dan kimia. Bangunan AAF Michael diputihkan, kemungkinan besar atas sebab-sebab keselamatan.

8. Cornell University Combined Heat and Power Plant, New York
The Cornell University Combined Heat and Power Plant di Ithaca, NY - yang dibuka pada tahun 2010 - menjadi kabur pada peta Google. Berteknologi tinggi, kemudahan eko-mesra menjana elektrik dari gas asli sebagai sebahagian daripada usaha universiti itu untuk mengurangkan pengeluaran karbon dioksida.

9. Babylon, Iraq
Bandar Babylon, Iraq kelihatan seperti tanah ladang tidak berkesudahan daripada sebuah bandar purba yang sibuk.

10. Vlissingen, Belanda
Hartanah yang dimiliki oleh keluarga diraja Belanda tidak-satunya tempat yang kabur di Belanda. Menyertai senarai tangki minyak di Vlissingen (gambar), serta beberapa kem tentera dan pangkalan tentera udara. Kawasan tanah di sebelah kiri juga nampaknya akan pixelated dan diselaraskan.

*Klik pada pautan tempat bagi melihat gambar pada Google Maps.

30 September, 2012

[Smart Phone]-Android,iOS atau RIM?




Apakah perbezaan antara Android dan iPhone sebenar-benarnya? Platform ini pada dasarnya melakukan perkara yang sama (menyambung telefon ke Internet dan aplikasi), tetapi terdapat perbezaan asas. Menentukan apa jenis telefon pintar yang tepat untuk anda bermakna mengetahui sistem operasi mudah alih anda.


Kebanyakan pengguna sekurang-kurangnya dah agak biasa dengan pelbagai sistem operasi telefon pintar. Kalau di Malaysia tiga ni yang paling popular;
  • Android: Dicipta oleh Google sebagai platform terbuka, pelbagai pengeluar telah menerima pakai Android, termasuk Samsung, HTC, Motorola, LG, Sony dan Panasonic. Kekuatan terbesar adalah ekosistem aplikasi yang teguh dan penyesuaian pengguna.
  • iOS: Sistem operasi Apple yang menguasakan iPhone, iPad dan iPod Touch. Ia mudah untuk digunakan, dengan pemilihan aplikasi terbesar.
  • BlackBerry: Peranti BlackBerry, yang diwujudkan oleh Research In Motion, dikenali untuk papan kekunci fizikal mereka dan ciri-ciri komunikasi yang baik.
Tetapi ada satu lagi sistem operasi dari Microsoft, Windows Phone yang agak kurang popular di Malaysia. Tak seperti sistem operasi untuk komputer, Microsoft nampaknya sedikit kurang berjaya dengan telefon pintar.

Bagi kebanyakan orang, iOS adalah terlalu mudah dan tidak membenarkan terlalu banyakcustomization, seperti bagaimana aplikasi muncul di skrin rumah. Android mungkin terlalu rumit untuk pengguna biasa. Pakar teknologi menggambarkan kemasukan Google sebagai berpecah-belah, bermakna bahawa versi yang berbeza berjalan pada peranti yang berlainan, dan pengguna sering tidak tahu bila mereka akan mendapatkan naik taraf atau kemaskini terbaru. Windows Phone adalah intuitif dan mudah untuk digunakan, tetapi penyesuaian terhad di luar pilihan asas yang ditawarkan oleh rekaan Hubs and Tiles.

Sistem operasi BlackBerry dianggap ketinggalan zaman pada ketika ini. BlackBerry OS 7 berjalan pada kebanyakan telefon pintar RIM dan menambah keupayaan skrin sentuh asas kepada keyboard fizikal. RIM bekerja pada sistem operasi generasi akan datang, yang dikenali sebagai BlackBerry 10, yang sepatutnya siap pada awal 2013. Ia masih belum dapat dilihat sama ada BlackBerry 10 boleh menutup jurang yang memisahkan ia daripada pertandingan sistem operasi mudah alih.

Mana yang terbaik? Ia ditentukan dengan keperluan peribadi. Pergi ke kedai dan cuba bermain dengan setiap sistem operasi, terutama apabila versi baru keluar. Itu harus memberi anda rasa awal bagaimana keselesaan anda dengan setiap satu.

31 August, 2012

[SpoiL]-Video "Janji Bersih" Malam Kemerdekaan 55

Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke 55.

Agak "spoil" jugak apa yang berlaku di dalam video yang dirakamkan di dataran merdeka semalam sempena menyambut malam kemerdekaan yang ke-55 Malaysia.Video yang diupload di laman sesawang youtube memperlihatkan aksi anak-anak bangsa malaysia memijak gambar pemimpin utama negara kita tanpa ada rasa bersalah.

Dalam video ini juga menyaksikan himpunan memakai baju kuning yang dikenali "himpunan janji bersih"  yang berkumpul di dataran merdeka.

Selain itu,malam kemerdekaan malaysia juga dicemari dengan kelibat bendera  anih gabungan indonesia dan singapura.Kenapa benda ni pun perlu wujud?.

Benda boleh bincang.......




Aksi liar #janji bersih



29 August, 2012

[Terbaek]-Fenomena "Gangnam Style"



Bersepah-sepah blog ngan kat Fb  duk menge-post pasal satu lagu bertajuk "gangnam style".Video ini dah mencapai "views" sebanyak 70 juta.Video dinyanyikan oleh penyanyi dari korea.

Agak pelik jugak dengan penampilan penyanyi dalam video ini berbanding penyanyi k-pop lain yang lebih mementingkan "kehenseman" untuk melariskan lagu mereka.Dalam MV juga memaparkan  tarian yang agak pelik dan sudah pun mempunyai banyak pengikut dengan tarian. 




Jom layan video "GANGYAM STYLE".



26 August, 2012

[SpoiL]-Lagu Raya Bigbang




Lagu Fantastic baby yang dinyanyikan kump. popular BigBang  berasal dari korea selatan telah menjadi pilihan  budak perempuan dari Singapura menyanyikannya dalam versi Bahasa Melayu.Video muzik sepanjang 4.49 saat menggunakan "background" lagu asal Fantastic Baby dan liriknya telah diubah kepada unsur HARI RAYA seperti duit raya dan kuih raya.

Banyak komen yang telah dilontarkan terhadap video ini  dan boleh dikategori   "BENGANG" dengan tindakannya Menukar Lirik  RAYA.Peratusan memilih "DISLIKE" berbanding "LIKE" lebih tinggi untuk video tersebut.

Malas nak sembang banyak...Mengkome layan la ye...

FANTASTIC BABY RAYA



P/S:Selamat Hari Raya...0-0


Penulis  : safrizal salleh 

[info]-Samsung Dan Apple Bersalah


Steve Job


Mahkamah Korea Selatan telah memutuskan firma Apple Inc. dan Samsung Electronics Co. menggunakan paten lawan masing-masing dan mengenakan pengharaman terhadap sebahagian produk dua syarikat berkenaan di sini selain diarah membayar pampasan.
Mahkamah Daerah Pusat Seoul mengarahkan Apple menarik balik iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 dan iPad 2 daripada kedai di Korea Selatan manakala produk Samsung yang diharamkan ialah GalaxyS2.
Produk iPhone 4S dan Galaxy S3 boleh terus dijual.
Samsung diarah membayar 25 juta won (RM66,000) kepada lawannya manakala Apple diarah membayar pesaingnya, 40 juta won (RM109,353). – AP

Sumber:Hangat

22 August, 2012

Perhentian Bas-Kreatifkah?


Tidak pernah terfikir rasanya untuk menghiaskan perhentian bas atau bus stop agar kelihatan lebih menarik lagi.
Tapi kalau perhentian bas yang dihias cantik di Malaysia ini, rasa-rasa anda boleh kekal cantikkah? Saya rasa, mungkin tidak sama sekali. Maklumlah, sikap orang kita tidak semuanya sama. Vandalisme terhadap kemudahan awam rasanya memang tidak dapat dibendung.
Tambah pula perhentian bas, ada sahaja kertas atau poster untuk ditampal dan diconteng. Itu apa yang saya nampaklah. Apa-apa pun, saya ingin kongsikan beberapa keping gambar perhentian bas yang benar-benar kreatif. Jom lihat!

Athens

Atlanta

Brazil

Milan

New York

Venice
sumber:Pak Google

21 July, 2012

Rezeki Bersama Nuffnang di Bulan Ramadhan




Alhamdulillah...Blog ni masih dipilih oleh pihak Nuffnang  walaupun jarang sangat update.Terima kasih saja mampu diucapkan.


Iklan kini dari Nuffnang untuk blog nie:


Kalau berminat dengan samsung galaxy s3 jangan lupa klik.Tawaran istimewa dari Celcom 

Semoga Ramadhan Kali Ini Lebih Bermakna


Assalamualaikum W.b.t......


Tak sedar bulan ramadhan dah kunjung tiba juga,bulan yang dinanti-nantikan oleh semua umat  islam di seluruh dunia amnya..

Semoga bulan yang pernuh berkat ini menjadikan kita semua umat yang sentiasa bersabar dalam menjalani kehidupan kini yang semakin mencabar minda dan fizikal..

Semoga kita semakin mendekatkan diri kepada yang maha esa,semoga kita melupakan segala persengkataan yang mungkin melanda sebelum ini dan sedia memaafkan kesalahan orang lain..

Semoga kita menjadi umat islam yang sentiasa bersyukur diatas rahmat serta nikmat yang diberi dan semoga kita dapat menghindarkan diri dari melakukan kejahatan dan sentiasa memikirkan kebaikan semata-semata...bukan bermaksud bila tibanya bulan ramadhan kita sentiasa berbuat kebaikan tapi dibulan-bulan yang lain kita kembali kepada bentuk asal kita yang telah menyimpang..

Semoga diri saya dan keluarga dan kita semua sentiasa mengingat satu benda..tanpa Allah S.w.t siapakah kita,tak kiralah miskin , kaya , tua serta muda kerana kita semua ini sama sahaja..berasal dari mana??kita fikirlah sama-sama ye. 


Akhir kata semoga ramadhan kali ini menjadi landasan kepada kita semua untuk menjadi lebih baik....Salam kemaafan dari saya jika ada kesilapan2 masa lalu kerana saya juga manusia biasa,tidak lepas dari melakukan kesalahan...

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...