[ARTIKEL]-Filem Hantu Bonceng Dikatakan Menghina Islam | Ice-Ketul Sharing

[ Tutup/Close ]

07 September, 2011

[ARTIKEL]-Filem Hantu Bonceng Dikatakan Menghina Islam


Hantu-Bonceng-2011

Filem Hantu Bonceng memang dapat pujian ramai.. Klo sape yang follow twitter Juliana Evans memang tau laa… Ramai ucap tahniah dekat dia pasal filem ni..  Dah capai RM 5 juta untuk 5 hari tayangan.. Tapi sekarang timbul pulak komen komen negatif berkenaan filem ni yang dikatakan telah menghina islam.. AKu pun perasan jugak.. Berdasarkan komen fb pon de jugak kawan- kawan aku post pasal ni jugak..
Part yang hina Islam??
citer ni banyak hina agama islam..wat lawak x beringat..main-main ngan azan..g masjid pakai baju death note yg ade lambang salib tu..ada scene mengucap xhabis..agak2 la wat lawak pown..aku terasa ngan citer ni..sal x sensitif ngan agama ISLAM,tambah2 lagi pelakon dan pengarah nya org ISLAM…ada ke bogel depan hantu kalu jumpe..ni tahyul ****w name nya..org baca la ayat kursi ke hape..nt jawab la esok2 kat akhirat…time tu baru tau lawak ke x..
Klo diikutkan komen- komen di Beautiful Nara.. penonton memang berbelah bahagi sebab ade yang sokong filem ni dan scene tu sebagai kritikan sosial dan realiti masa kini.. Ada jugak berpendapat al- hal agama tak boleh nak bawak main..
Tapi keseluruhannya, filem ini memang diakui memang lawak..
P/s: Ape pendapat korang pulak??
Sumber:Borak Kosong

1 comment:

  1. Tak tengok lagi... So tak tahu nak kata apa... hurm...

    ReplyDelete

Your Point Of Views..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...