[ Gambar ]-Ceritera Cinta Antara Burung | Ice-Ketul Sharing

[ Tutup/Close ]

21 October, 2011

[ Gambar ]-Ceritera Cinta Antara Burung


Dikatakan berjuta-juta manusia menangis selepas melihat gambar ini di Amerika dan Eropah tidak ketinggalan juga di Asia apabila gambar ini disiarkan akhbar-akhbar tempatan. Ianya merupakan gambar yang menyentuh perasaan mengenai sepasang burung tersebut.


 Gambar 1 - Burung betina ini mengalami kecederaan yang boleh mengakibatkan maut selepas ia dilanggar oleh sebuah kereta akibat terbang dalam ketinggian yang rendah. Gambar 2 - Burung jantan cuba membantu dan membawa makanan kepada burung betina dengan penuh kasih sayang diantara haiwan tersebut. Gambar 3 - Burung jantan membawa makanan sekali lagi dan terkejut apabila mendapati burung betina sudah tidak lagi bergerak, biarpun dia telah cuba menggerakkannya beberapa kali. Gambar 4 - Burung jantan telah memahami bahawa pasangannya itu telahpun mati, namun dia masih cuba untuk menggerakkannya.


 Gambar 5 - Burung jantan kemudiannya berdiri dan bersiul tanda ia dalam kesedihan.


Gambar 6 - Akhirnya burung jantan ni mengalah dan meratapi kematian pasangannya dengan penuh kesedihan bahawa burung betina tidak akan kembali padanya lagi. 
Moral : walaupun haiwan tidak mempunyai akal, tapi mereka tetap mempunyai hati dan perasaan.
(T_T)

No comments:

Post a Comment

Your Point Of Views..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...