[Lawak]-Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan Pasal Ayam | Ice-Ketul Sharing

[ Tutup/Close ]

08 February, 2012

[Lawak]-Pekerja KFC Bergaduh Dengan Pelanggan Pasal Ayam







KFC worker fight with customer in I-City...the customer were waited for more than 1 hour but when comes to his turn, there is NO MORE fried chicken for him... the customer request the management to apologize but the useless Store Manager doing nothing instead the worker shouted at customer - "kalau mau makan, buat sendiri lah BABI.." ....


Persoalannya.....
sapa yang harus dipersalahkan??...adakah...

a)pekerja

b)pelanggan

c)Ayam

d)Semua Jawapan di atas.













Jawapan saya:d iaitu semua di atas.hehe






sumber:Facebook

p/s:Buatlah sesuatu kerja itu dengan ikhlas kerana Allah swt.Sekadar peringatan untuk diri sendiri.

8 comments:

  1. Untuk mengatakan siapa salah atau benar,dah membuatkan kita berbalah sesama sendiri.kita sendiri yang membuat onar pada permulaannya.kerana tindakan mengikut perasaan kita sendiri,kita pertaruhkan maruah agama kita sendiri.memalukan islam kita semua yang suka menuding jari
    Entri Terbaru Saya:
    Akibat Bila Suka Mencari Kesalahan Orang Lain

    ReplyDelete
  2. salahkan ayam.sapa suruh abes~hahaha~x sangka ek mcm ni pun ada.patutnya manager tu wat pengumuman maaf ke.xde la org tggu lama.org leh kuar tmpat len cari mkn.em..

    ReplyDelete
  3. Haram sial punya cina... ingat kalu keja jadi kuli ini tempat untuk di maki ke??? hormatilah pekerja bawahan kami juga ada perasaan & maruah. bukan kerana "Customer Always Right" korang boleh buat apa saha???

    ReplyDelete
  4. bnda mcm ni kt mna2 restoran pn ble jadik... x heran

    ReplyDelete
  5. keja kfc penat siot...x boleh nak salahkan sesiapa.mgkn time tu musim cuti dan ramai orang.jadi stock ayam pun habis cepat.nak tggu amik kat kfc lain yang berhampiran plak.pelanggan kena la sabar.tp pelik la.dia bleh tggu 1 jam.kalu kat fast food tggu stgh jam pun kita dah blah.x tggu dah

    ReplyDelete
  6. http://youtu.be/8xFgEAhXcRQ <-- watch this.
    saja jaa depa duk kecuh2 n vid tu.
    nway if we know how to respect people, people will respect us too.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...nice video...
      saya nak ayam taknak kene pukul satu....
      =)...

      Delete
  7. macam-macam la sekarang ni..letih nak layan satu2 hehe

    ReplyDelete

Your Point Of Views..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...